Over de Stichting 

 

Stichting Speelgoedbank Amsterdam

Stichting Speelgoedbank Amsterdam is opgericht op 22 februari 2013.

Bezoekadres: Bos en Lommerplein 157, 1055 AD Amsterdam

Instagram:  SpeelgoedbankAmsterdam

Facebook:
 https://www.facebook.com/SpeelgoedbankAmsterdam

Kvk inschrijving:  57312249

IBAN:  NL90RABO0379109549

Fiscaalnummer:  852526593

Stichting Speelgoedbank Amsterdam heeft drie bestuursleden:
Raya Gorter (voorzitter)
Maaike Vermeulen (penningmeester)
Marije de Jager (secretaris)

ANBI
Stichting Speelgoedbank Amsterdam heeft een ANBI status. Schenkingen aan Stichting Speelgoedbank Amsterdam zijn daardoor (deels) aftrekbaar.

Doel en beleidsplan
De stichting heeft als doel om nieuw en gebruikt speelgoed en kinderboeken in te zamelen voor kinderen van 0 tot en met 10 jaar die vanwege hun financiƫle achtergrond in een achterstandssituatie verkeren. Voor kinderen die opgroeien in armoede is het niet vanzelfsprekend dat zij naar een speelgoedwinkel kunnen om iets leuks uit te zoeken. Opgroeien in armoede heeft duidelijke gevolgen, niet alleen materieel maar ook emotioneel en sociaal. In Amsterdam zijn er kinderen die hier dagelijks mee te maken hebben. Zij kunnen in de speelgoedwinkel van Speelgoedbank Amsterdam vier keer per jaar gratis speelgoed komen uitzoeken. In ons assortiment hebben buitenspeelgoed, educatief speelgoed en boeken speciale aandacht. Tevens mogen zij voor hun verjaardag een cadeau uitkiezen.


Beloningsbeleid
Stichting Speelgoedbank Amsterdam streeft ernaar om alle giften en subsidies zoveel mogelijk te besteden aan het doel van de stichting. De bestuurders en vrijwilligers krijgen geen financiƫle beloning. Eventuele kosten die gemaakt zijn ten behoeve van de stichting kunnen door het bestuur en vrijwilligers in overleg worden gedeclareerd.